Ρυζόγαλο
15/11/2011
Συστατικά
(για 4 άτομα)
α μείγμα:
200 χλ. γάλα φρέσκο
40 γρ. ζάχαρη
1 δόση βανίλια
β μείγμα:
25 γρ. ρύζι γλασέ
130 χλ. νερό
½ λεμόνι (φλούδα)
λίγο αλάτι
γ μείγμα:
50 χλ. γάλα φρέσκο
8 γρ. κορν φλάουρ
4 ξύλα κανέλας για το γαρνίρισμα και κανέλα σε σκόνη
(για 4 άτομα)
α μείγμα:
200 χλ. γάλα φρέσκο
40 γρ. ζάχαρη
1 δόση βανίλια
β μείγμα:
25 γρ. ρύζι γλασέ
130 χλ. νερό
½ λεμόνι (φλούδα)
λίγο αλάτι
γ μείγμα:
50 χλ. γάλα φρέσκο
8 γρ. κορν φλάουρ
4 ξύλα κανέλας για το γαρνίρισμα και κανέλα σε σκόνη
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Το ρυζόγαλο είναι ένα πολύ παλιό σπιτικό ελληνικό γλυκό. Εκτός από τα σπίτια το βρίσκαμε και στα γαλακτοπωλεία της εποχής.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σουρώνουμε.
Βάζουμε τα υλικά του το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια (α μείγμα), σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μία κουτάλα.
Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ταυτόχρονα σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ.
Μόλις ξαναπάρει βράση το μείγμα στη κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και μόλις πήξει πολύ καλά αποσύρουμε.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ γαρνίροντας με ένα ξυλάκι κανέλας και κανέλα σκόνη.
Το ρυζόγαλο είναι ένα πολύ παλιό σπιτικό ελληνικό γλυκό. Εκτός από τα σπίτια το βρίσκαμε και στα γαλακτοπωλεία της εποχής.
Πηγή: thefoodprogect.gr
Διαβάστε Επίσης
Ριφιφί από τα κεραμίδια!
Οι διαρρήκτες έβγαλαν τα κεραμίδια και στη συνέχεια έκοψαν με πριόνι την ξύλινη οροφή, ενώ φρόντισαν να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό που υπάρχει στο κατάστημα
Σκληρή γλώσσα από Καστανίδη
Ο Χάρης Καστανίδης με επιστολή του ενημερώνει ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καταδικάζει όμως «τη συμμετοχή της ακροδεξιάς σε αυτή».
Επιμένει για δεσμεύσεις η Κομισιόν
Αμετακίνητη στις θέσεις της παραμένει η Ευρωζώνη σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.
Τελευταία Σχόλια
Sign in using Facebook